Redouan Taghi ook gezocht voor moord op Ranko Scekic in Overvecht

UTRECHT/PROVINCIE UTRECHT - Redouan Taghi (40) en zijn rechterhand Saïd Razzouki (45) worden ook gelinkt aan de moord op Ranko Scekic in Utrecht. Dat maakte de politie gisteravond bekend in Opsporing Verzocht.
Scekic werd juni 2016 op klaarlichte dag doodgeschoten op de Kretadreef in Overvecht. Hij zou later die week getuigen in de zaak 26Koper, die draaide om een liquidatiebende in de regio Utrecht.
Taghi en Razzouki zouden ook opdracht hebben gegeven voor de vergismoord op Hakim Changachi op de Faustdeef in Overvecht (januari 2017). Nabil B. was daarbij zijdelings betrokken. Vrijdag werd bekend dat justitie in hem een kroongetuige heeft gevonden. B. zou wroeging hebben.

LOOPJONGENS

Redouan Taghi (in zijn paspoort staat Ridouan) en Saïd Razzouki laten de liquidaties volgens de politie uitvoeren door loopjongens. Ze laten hen snelle auto's en wapens regelen en er worden weer anderen ingehuurd om de moord te plege, zei een woordvoerder gisteravond in Opsporing Verzocht. Vaak hebben de loopjongens geen idee voor wie ze zo'n klus opknappen en soms doden ze de verkeerde, zoals op de Faustdreef.

TIPGELD

De politie heeft de afgelopen jaren bij verschillende zaken zulke loopjongens kunnen aanhouden, maar vaak bleven de mannen achter de schermen onaantastbaar. Tips die leiden tot de arrestatie van de Redouan Taghi en Saïd Razzouki zijn nu elk 25.000 euro waard.

ANONIEME BRIEF

Het rommelt in de onderwereld, aldus een woordvoerder van politie. "Enige tijd geleden is er een anonieme brief verstuurd. Naar de media en websites. Daar stond informatie in over verschillende liquidaties. Daarbij kwam Taghi naar voren. We houden er sterk rekening mee dat hij inmiddels gebruik maakt van een andere identiteit." Hij kan inmiddels verblijven in Marokko of Dubai, maar mogelijk is hij ook nog steeds regelmatig in Nederland, aldus de politie.
De politie is uiteraard op zoek naar de zender van de brief. "We willen graag weten wie die anonieme mail naar journalisten heeft opgesteld, en wie hem heeft verspreid. Journalisten en websites hebben die mail gekregen, maar we willen graag weten wie nog meer."

KROONGETUIGE

Vrijdag werd bekend dat het OM een
bereid heeft gevonden om informatie te geven over een groot aantal andere liquidaties. B. was zelf betrokken bij de vergismoord op de Faustdreef en zou wroeging hebben gekregen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.