RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Utrechtse verdachte moord Martin Kok eerder vast in liquidatiezaak Ranko Scekic

UTRECHT - cherche heeft een 24-jarige Utrechter aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de liquidatie van misdaadblogger en ex-crimineel Martin Kok.

Het gaat om Zakaria A.. Zijn advocaat Jan-Hein Kuijpers heeft dat volgens verschillende media bevestigd. De Utrechter staat ook wel bekend als 'de schietende pizzakoerier' vanwege een incident op de Atlasdreef.

AANHOUDING
Op 10 mei 2017 werd hij aangehouden voor betrokkenheid bij de liquidatie van Ranko Scekic in Utrecht. A. werd op de Dommeringdreef geblinddoekt afgevoerd door een speciaal rechercheteam. Ook werden bij een inval vuurwapens gevonden. In september veroordeelde de rechtbank A. tot een celstraf van negen maanden wegens verboden wapenbezit.

De man zit zijn straf uit in de gevangenis van Alphen aan den Rijn. Hij heeft daar dus de nieuwe verdenking te horen gekregen. De Utrechter was volgens Het Parool al bij de recherche in beeld voordat de getuigenissen van de nieuwe kroongetuige, de 30-jarige Utrechter Nabil B., bekend werden. "De verdachte zit in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat", aldus de politie.

TAGHI
Kok, die zelf straffen uitzat voor levensdelicten, publiceerde op zijn misdaadsite Vlinderscrime opzienbarende verhalen en geruchten. Hij deed dat vaak met naam en toenaam en dat werd hem niet in dank afgenomen in de onderwereld. Hij zou zich onder meer de woede op de hals hebben gehaald van crimineel Redouan Taghi (40) uit Vianen, die sinds deze week op de Nationale Opsporingslijst staat na getuigenissen van Nabil B. Kok won eerder een proces tegen Taghi's advocaat na zijn publicaties over een reeks liquidaties die Taghi zou hebben laten plegen.

DOODGESCHOTEN
Op 8 december 2016 werd de misdaadblogger doodgeschoten bij seksclub Boccaccio in Laren. Eerder werden camerabeelden verspreid waarop te zien is dat Kok eerder die avond aan de dood ontsnapte. Er kwam toen voor een hotel in Amsterdam een man met een wapen op hem afrennen, maar het wapen ging niet af. Later die avond werd Kok alsnog gedood op de parkeerplaats van het Larens bordeel.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht