Kanis vreest denderende bouwtrucks: 'Mijn camping gaat ten gronde"

KANIS - Inwoners van het Woerdense kerkdorpje Kanis staan op hun achterste benen. Ze vrezen voor een gevaarlijke verkeerschaos en verzakkingen van hun huizen door ingrijpende bouwwerkzaamheden. Die zijn nodig om de slappe veengrond te restaureren en verzakkingen juist tegen te gaan.
In mei beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor het driejarige project. In vier fases worden de straten in het dorp opgehoogd door een betonvloer op palen. Er komt een speciale route voor bouwverkeer vanaf het Oortjespad naar de Van Teylingenweg. Via een tijdelijke brug worden de wagens via de Wetering naar de Mijzijde geleid.

TRILLENDE CARAVANS

Wibe van Vliet, eigenaar van boerencamping 't Oortjeshek, vreest voor de veiligheid van zijn kinderen, want er is straks volgens hem te veel bouwverkeer op een te smalle weg. Daarnaast denkt hij dat de werkzaamheden de doodsteek voor z'n camping kunnen betekenen. "Als de vrachtwagens hier langsrijden, trillen de caravans. Mijn camping gaat er aan ten gronde."
Van Vliet kampt nu al met een scheuren in zijn huis en verwacht dat het alleen maar erger wordt door het denderend bouwverkeer. "Als een vrachtwagen remt, golft het veen voor de truck uit en krijg je dit soort problemen."

WONEN AAN DE BOUWROUTE

Inwoner Patrick van Schaik is bang dat zijn huis verzakt. "De Kanis zelf krijgt er heel wat moois voor terug, maar ik woon aan de bouwroute en ik krijg er eigenlijk alleen maar ellende van." Volgens Van Schaik is er bovendien een alternatieve route voor de vrachtwagens. Ze kunnen ook via een brug een stuk om de dorpskern heen worden geleid, denkt hij.

GEMEENTE

De gemeente Woerden stelt dat bij het bepalen van de bouwroute rekening is gehouden met de verkeersveiligheid en verwacht ook geen schade. "Er worden speciale metingen gedaan om eventuele schade in de gaten te houden. De aannemer moet ook zo werken dat de trillingsnormen niet worden overschreden. Als dat wel gebeurt, moet het op een andere manier om schade aan panden te voorkomen", zegt Melvin Helderman.
Vanavond is er een bijeenkomst voor inwoners Kanis. Daar krijgen ze tekst en uitleg over het precieze verloop van de werkzaamheden.

Inwoners Kanis vrezen ingrijpende bouwwerkzaamheden

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.