RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Eerste Kamerlid Joris Backer (D66) informateur in Amersfoort

AMERSFOORT -

Eerste Kamerlid Joris Backer van D66 gaat in Amersfoort onderzoeken welke partijen het college kunnen vormen. Burgemeester Lucas Bolsius heeft daartoe opdracht gegeven.

In Amersfoort zijn vier partijen qua zetelaantal de grootste geworden: D66, VVD, GroenLinks en CDA. Alle vier hebben ze zes zetels in de nieuwe gemeenteraad. "Dit leidt ertoe dat niet één partij duidelijk het voortouw kan nemen in de vorming van een coalitie", schrijft de burgemeester. Een verkenner moet daarom gaan helpen bij de coalitievorming.

Bolsius verzoekt Backer om uiterlijk voor 13 april met een advies te komen. De partijen kunnen daarna aangeven hoe zij verder willen gaan met de onderhandelingen.


HERTELLING

De afgelopen dagen was er veel te doen om de verkiezingsuitslag in Amersfoort. Het CDA had gevraagd om een hertelling omdat de partij in de eerdere uitslag slechts één stem te weinig had gekregen om een restzetel in de wacht te slepen. In de hertelling kwam het CDA uit op 9176 stemmen. Dat zijn er 12 meer dan bij de eerste telling.

Joris Backer was binnen zijn partij betrokken bij het schrijven van het verkiezingsprogramma in 2010. In de Eerste Kamer houdt hij zich bezig met Europa, financiën en justitie.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -