Broer van Utrechtse kroongetuige Nabil geliquideerd

© ANP
UTRECHT - De broer van kroongetuige Nabil B. is vanochtend om het leven gekomen bij een schietpartij in Amsterdam-Noord. Utrechter Nabil werd vorige week door het OM als kroongetuige naar voren geschoven in meerdere liquidatiezaken rond Utrecht en Amsterdam.
Het incident gebeurde vanochtend rond 9.00 uur bij de NDSM-werf in de hoofdstad. Een stukje verderop heeft de politie een brandend voertuig gevonden. De politie bevestigt inmiddels dat het gaat om Reduan, de broer van Nabil.

FAMILIE IN GEVAAR

De 41-jarige Reduan heeft een bedrijfje in Amsterdam-Noord. In het milieu werd al gespeculeerd dat familieleden van Nabil zouden worden doodgeschoten nadat justitie bekend had gemaakt dat hij kroongetuige was geworden.

VERGISMOORD

Nabil werd vorige week door het OM gepresenteerd als kroongetuige. Hij staat terecht in de zaak van de zogenoemde vergismoord in Overvecht. In januari 2017 werd Hakim Changachi doodgeschoten bij een flat in Overvecht, maar de kogels waren eigenlijk voor iemand anders bedoeld.
Nabil is gaan verklaren omdat hij vreest voor zijn eigen leven en spijt heeft van zijn acties. Dat hij gaat praten leidt mogelijk tot onrust in de zogeheten 'Mocro Maffia'. De Utrechter mogelijk veel informatie die kan leiden tot de opsporing en berechting van criminelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.