Tranen op laatste dagen van Slagerij Zwetsloot: "We willen stoppen voor onze dood"

KAMERIK - Het is een treurige week voor vleesliefhebbend Kamerik. De slager in het dorp, slager Zwetsloot, gaat ermee stoppen. Slager Gerard (70) en zijn vrouw Greet (67) vinden het mooi geweest. Na 56 jaar in het vak, waarvan 25 jaar in Kamerik.
Volgens Gerard is het niet alleen voor hen een rare week: "Ook onze trouwe klanten vinden het verschrikkelijk erg", vertelde hij vanochtend op Radio M Utrecht. "Sommigen die staan er zelfs bij te huilen en sommigen willen de vlag halfstok hangen. Want er komt voor mij hier niemand anders."
Slager Gerard werkt vanaf zijn 14e jaar als slager en kan nog altijd genieten van vlees: "Ieder stukje vlees is weer anders en het is toch weer leuk als je weer een speciaal stuk ziet waarmee je van alles kunt maken."

EINDE

Waarom dan toch stoppen? Greet is er duidelijk over: "De leeftijd he, en de werkdruk en we zijn er denk ik wel aan toe om dit los te moeten laten. Nu kunnen we het zelf loslaten." Gerard voegt toe: "We willen sluiten voor onze dood, niet na onze dood."
Daarnaast staat er ook geen opvolger te popelen: "We hebben vijf kinderen. Ze hebben overal trek in, behalve in de slagerij", grapt Gerard.

BEKEND GEZICHT

Gerard is een bekend gezicht in het dorp. Vroeger wandelde hij ook weleens met zijn varkens door de straten. Zijn vrouw Greet heeft nooit echt van de dieren gehouden: "Ik heb niets met varkens. Ze hebben wel een mooie snuit, lieve ogen, maar verder heb ik er niets mee."
Klanten zijn gek op de zaak: "Het is een fantastische slager die we heel erg gaan missen", vertelt een mevrouw. Een andere mevrouw deelt ook een mooie herinnnering: "Niet alleen voor het vlees, maar ook als persoon. Ik wilde een keer stoofvlees maken en het werd me keurig uitgelegd en de volgende dag vroegen ze ook nog of het lekker gesmaakt had!" Greet beaamt dat: "De band die we met de klanten hebben opgebouwd, het gaat ons zeer aan het hart."
Zaterdag is de laatste dag dat de zaak open is. Volgende week volgt nog wel een groot afscheidsfeest.

Verslaggever Robert Jan Booij was vanochtend bij de slager in Kamerik
Verslaggever Robert Jan Booij was vanochtend bij de slager in Kamerik
De laatste dagen bij Slagerij Zwetsloot

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.