Stichting Wipkorenmolen zoekt donateurs

VIANEN - De Stichting Herbouw Wipkorenmolen Vianen heeft dringend geld nodig voor de bouw van een wipkorenmolen uit 1691. De herbouw wordt uitgevoerd volgens de originele tekeningen. De molen wordt gebouwd om meel te malen maar moet ook een toeristische functie gaan vervullen.
De stichting heeft 31.500 euro nodig om de bouwaanvraag te kunnen regelen. Er is een crowdfundingsactie gestart waar inmiddels ruim 5.000 euro mee is opgehaald. De actie loopt nog 15 dagen en daarom doet de stichting nu een oproep naar sponsoren.
Bedrijven en particulieren kunnen 'Vriend' van de molen worden. Geldschieters worden beloond met een naamsvermelding op de te bouwen molen. Daarnaast worden donateurs uitgenodigd voor festiviteiten die bij de molen worden georganiseerd.
De stichting heeft in totaal 1,2 miljoen euro nodig om de molen te realiseren. Er is voor 400.000 euro aan donateurs gevonden die voornamelijk in natura bijdragen aan de herbouw van de molen. De gemeente Vianen draagt ook bij aan de bouw van de molen met een bijdrage van 150.000 euro. Voor de overige 650.000 euro worden nog sponsoren gezocht en zijn fondsen aangeschreven.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.