Minister noemt liquidatie Reduan schandalig, Tweede Kamer wil snel debat

UTRECHT - De liquidatie van Reduan B. is schandalig, zegt minister Ferdinand Grapperhaus van Justitie en Veiligheid. De bewindsman spreekt van een "uiterst brutale situatie".
De liquidatie was vanochtend in Amsterdam-Noord. Het slachtoffer is de broer van kroongetuige Nabil B. uit Utrecht, die verklaringen heeft afgelegd tegen de zogeheten Mocro-maffia.
Grapperhaus vindt het "heel schokkend" voor de nabestaanden. Het kabinet zet volgens hem veel extra geld in om dit soort acties tegen te gaan. "We gaan deze vorm van criminaliteit keihard aanpakken."

DEBAT TWEEDE KAMER

De hele Tweede Kamer heeft ingestemd met een snel debat over de brute liquidatie. "Het loopt volledig de spuigaten uit in Amsterdam", zegt CDA'er Madeleine van Toorenburg.

BEVEILIGING

De dood van Reduan, die een bedrijfje had in Amsterdam en aan het werk was toen hij werd vermoord, werpt de vraag op of vrienden en familie van kroongetuige Nabil wel voldoende worden beschermd. Astrid Holleeder reageert tegenover
: "Te erg voor woorden. Waar was justitie?" De zus van Willem Holleeder krijgt ook extra beveiliging omdat ze getuigt tegen haar broer. Ze heeft al vaker aangegeven niet tevreden te zijn over die beveiliging.
De Amsterdamse krant Het Parool schrijft dat het erop lijkt dat Reduan bewaking en beveiliging door de overheid heeft afgewezen. Hij was voor zover bekend niet actief in het criminele milieu.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.