Toekomst Huis van Eemnes onzeker

EEMNES - Er moet een pas op de plaats worden gemaakt met de plannen voor het Huis van Eemnes, een nieuw centrum voor cultuur, sport en educatie. Dat vinden de lokale partij Dorpsbelang Eemnes en de PvdA. Ze vinden dat alle voorbereidingen moeten worden opgeschort.
De gemeente heeft inmiddels 13 miljoen euro vrijgemaakt om het Huis van Eemnes te realiseren. Dorpsbelang ziet dat niet zitten en het verzet tegen het project was een centraal verkiezingsonderwerp voor de partij. Dorpsbelang kwam na de verkiezingen vorige week als grootste uit de bus en klom van drie naar vijf zetels.
Volgens lijsttrekker Jan de Zeeuw laat de verkiezingswinst zien dat er geen draagvlak is onder de inwoners van het dorp voor het Huis van Eemnes."Er is op een schandalige manier haast gemaakt met het project. Er zijn zelfs al heipalen voor de aannemer betaald. Er moet nu een pas op de plaats worden gemaakt om opnieuw te kijken naar het hele plan."

KRAPPE MEERDERHEID

Dorpsbelang wil graag samen met de PvdA gaan besturen in Eemnes. Samen hebben beide partijen nu een krappe meerderheid in de gemeenteraad. De PvdA stemde in de vorige collegeperiode voor de bouw van het Huis van Eemnes, maar volgens lijsttrekker Wilma de Boer kan de verkiezingsuitslag niet worden genegeerd. "De inwoners hebben zich duidelijk uitgesproken. Daarom moeten er nu geen onomkeerbare beslissingen worden genomen. Wij zeggen niet dat het Huis van Eemnes er niet moet komen, maar alle opties liggen wat ons betreft op tafel."

LOCATIE

Ook voor lijsttrekker Jan de Zeeuw van Dorpsbelang betekent de pas op de plaats niet dat het Huis van Eemnes er helemaal niet komt. Het gaat hem vooral over de kosten, zo'n 13 miljoen, euro en de geplande locatie. Het centrum zou op een grasveld moeten komen wat voetbalvereniging SV Eemnes ook graag wil gebruiken. Als het aan Dorpsbelang ligt is de verbouwing van het huidige ontmoetingscentrum De Hilt ook nog steeds een optie.
Vanavond wordt een motie van Dorpsbelang Eemnes en PvdA waarin ze oproepen tot een pas op de plaats besproken tijdens de raadsvergadering. Voorafgaand worden de nieuwe raadsleden geïnstalleerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.