Azc's in Utrecht en Zeist gaan dicht

PROVINCIE UTRECHT - Het plan om de opvangcapaciteit voor asielzoekers terug te brengen van 31.000 naar 27.000 plaatsen, heeft gevolgen voor elf asielzoekerscentra.
De opvang aan de Einsteindreef in Utrecht, met een capaciteit voor 400 mensen, gaat dit najaar nog dicht. Het azc op het terrein van Kamp van Zeist, waar plaats is voor 367 personen, sluit dit najaar de deuren.
De andere locaties die gesloten zullen worden zijn de Balk, Musselkanaal, Veenhuizen, Alkmaar, Zeewolde, Nijmegen (Stieltjesstraat), Goes, Maastricht (Malberg) en Sweikhuizen. De operatie zal 250 arbeidsplaatsen kosten, meldt het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA).
Van de 27.000 resterende opvangplaatsen gelden 5000 als reservecapaciteit, om te kunnen inspelen op onverwachte ontwikkelingen. Na de sluiting van de elf azc's zijn er nog 51 asielopvanglocaties over, verspreid over Nederland.
Momenteel verblijven er zo'n 20.000 asielzoekers in de opvang, van wie er bijna 8000 een verblijfsvergunning hebben. De verwachting is dat de bezetting dit jaar verder zal afnemen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.