Cel voor Utrechter die auto in brand stak in De Meern

DE MEERN - Een 35-jarige Utrechter is veroordeeld tot een celstraf, omdat hij in augustus vorig jaar een auto in brand heeft gestoken in De Meern. De man moet zes maanden de gevangenis in, waarvan drie maanden voorwaardelijk.
Buurtbewoners zagen de man op 31 augustus 2017 rondhangen bij een auto die geparkeerd stond aan de Milan Viscontilaan in De Meern. Nadat de auto in brand vloog zagen zij de man nog een portier openen en vervolgens op de fiets wegrijden. Dankzij een goede beschrijving van zowel de kleding van de man als van zijn fiets, konden gealarmeerde agenten de verdachte in de buurt aanhouden.
Tijdens zijn aanhouding zagen agenten dat de man een stel handschoenen in het water gooide. Op deze handschoenen zijn door het NFI sporen van benzine aangetroffen. De Utrechter heeft hier geen goede verklaring voor kunnen geven.
In Utrecht waren de afgelopen veel autobranden. Het onderzoek daar naar is nog in volle gang, laat het OM vandaag weten. De burgemeester van Utrecht en de hoofdofficier van het arrondissementsparket Midden-Nederland hebben een beloning uitgeloofd van in totaal 20.000 euro voor de gouden tips die leidt/leiden tot de oplossing van de brandstichtingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.