RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Premier Rutte uitgenodigd bij marinierskazerne Doorn: "Ze moeten gewoon hier blijven!"

1/2
DOORN -

Een bezorgde inwoner van Driebergen is een petitie gestart om de mariniers in op de Van Braam van Houckgeestkazerne in Doorn te houden. Met "Premier Rutte: Marinierskazerne moet blijven", zoals de handtekeningenactie heet, hoopt Miriam Appels de politiek wakker te schudden.

De actie begon door een Facebookbericht van Miriam. Op haar eigen pagina plaatste ze de tekst: "Marinierskazerne te Doorn moet blijven!". De post werd bijna 2.000 keer gedeeld. En nu is de Driebergse ook een petitie begonnen.

"Ik zou het liefste naar Rutte toegaan en zeggen: ik pak je in de kraag en neem je mee naar Doorn", aldus Miriam. "Kijk nou wat er is! Kijk nou naar de historie. Kijk wat de mariniers hier doen. Ze moeten gewoon hier blijven. Prop dat nou eens in je verstand". Maar Miriam verwacht niet dat de uitnodiging ook geaccepteerd wordt.


TERUGDRAAIEN

Jarenlang was Miriam getrouwd met man die bij de marine zat. En ook haar nieuwe vriend heeft gediend. En dus voelt Miriam dat ze iets moet doen: "Ze hebben hier alles! Ik dacht, ik ga ze ondersteunen. En dus ben ik er als een kip zonder kop aan begonnen", lacht ze.

Mariniers zijn al langer ontevreden over de verhuizing. De vakbond hoopt zelfs dat het besluit wordt teruggedraaid. De PVV heeft vragen gesteld in de Tweede Kamer. Want die verhuizing geeft voor veel mariniers het laatste zetje om het Korps te verlaten.

"Als je leest wat er allemaal geschreven wordt: ze lopen allemaal weg. Ze moeten gewoon wat anders doen!", zegt Miriam. Ze nodigt de politiek van harte uit in Doorn: "Ik hoop dat ze eens een keertje achter het bureautje weggaan en dat ze eens een beetje beter gaan kijken waar ze mee bezig zijn. Want dit moet gewoon zo blijven!"Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -