VVD, Lokaal Liberaal, GL en CDA onderhandelen in Stichtse Vecht

STICHTSE VECHT - VVD, Lokaal Liberaal, GroenLinks en CDA gaan in Stichtse Vecht onderhandelen voor een nieuw college. Volgens informateur en burgemeester van Wijk bij Duurstede Tjapko Poppens doet een gemeentebestuur dat bestaat uit deze partijen het beste recht aan de verkiezingsuitslag van vorige week.
Poppens sprak de afgelopen dagen met alle partijen. "Op basis van de gevoerde gesprekken geef ik het advies voor verdere verkenning van de samenwerking tussen de VVD, Lokaal Liberaal, GroenLinks en het CDA. In mijn ogen doet een coalitie van deze 4 partijen recht aan de uitslagen van de verkiezingen. Dit zorgt voor een brede afspiegeling van de bevolking. Het versterkt de balans tussen partijen aan beide zijden van het politieke spectrum. Bovendien zijn op deze wijze partijen die landelijk actief zijn, lokale en confessionele partijen vertegenwoordigd."

SLEUTELWOORDEN

Het initiatief voor de onderhandelingen lag bij de VVD. De partij is tevreden met het advies, zo zegt fractievoorzitter Klomps. "Voor de komende periode zijn stabiliteit en vertrouwen de sleutelwoorden voor een goed gemeentebestuur. Daar gaan we ons sterk voor maken".
Poppens zal op verzoek van de vier partijen zijn werk voortzetten als informateur. Vanaf dinsdag 3 april zullen vervolggesprekken plaatsvinden.

RUIME MEERDERHEID

De VVD (6 raadszetels), Lokaal Liberaal (6 zetels), Groen Links (5 zetels) en het CDA (3 zetels) hebben samen 20 zetels in de gemeenteraad, die bestaat uit in totaal 33 raadsleden. De partijen hebben samen dus een ruime meerderheid in de raad.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.