'Slimme' containers Leger des Heils: minder ritjes naar de kledingbak

UTRECHT - Het Leger des Heils is vanaf vandaag een stukje milieuvriendelijker. De vrachtwagen die de kledingbakken leegt is namelijk helemaal elektrisch en dat is niet het enige. Ook de kledingcontainers zijn op een slimme manier aangepast, zodat er geen halfvolle kledingbakken meer opgehaald hoeven te worden.
"In de kledingcontainer zitten sensoren en die meten hoe voel de container is. Dus op het moment dat de container bijna vol is, dan krijgen we een seintje en weten we dat we moeten gaan rijden", aldus een woordvoerder. "Zo voorkomen we dat de containers te vol zijn of we te vaak moeten rijden."
Het Leger des Heils zamelt elk jaar 26 miljoen kilo textiel in. Een groot deel van de ingezamelde kleding gaat naar mensen in nood. Tot grote tevredenheid van de gemeente, die recycling toejuicht. "Zo zorg je ervoor dat we met z'n allen zo min mogelijk afval hebben."
Voor het Leger des Heils zijn de nieuwe auto en de kledingcontainers belangrijk. Zij willen met hun werk het milieu zo min mogelijk belasten.

'Slimme' kledingcontainers Utrechtse Leger des Heils

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.