RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Naar Dutch Comic Con in Utrecht? Laat je wapen thuis

UTRECHT -

Wie dit weekend naar het evenement Dutch Comic Con in de Utrechtse Jaarbeurshallen gaat, krijgt het vriendelijke verzoek geen wapens of nepwapens mee te nemen. Wie dat toch doet, dreigt in de boeien geslagen te worden. "Iedereen moet zich houden aan de regels van de Nederlandse Wapenwet, ook de (super)helden", zegt de politie.

Dutch Comic Con trekt jaarlijks vele bezoekers die zich kleden als hun favoriete personage uit films, cartoons, games en comics. Daar horen natuurlijk ook rekwisieten bij. Maar een pistool dragen - zoals Lara Croft - of messen bij je hebben - zoals de karakters uit Assassin's Creed - dat mag niet.


VERBODEN WAPENS

Voor de duidelijkheid heeft de politie op Facebook een lijst gezet met alle wapens die verboden zijn volgens de wet. Dat gaat bijvoorbeeld om vuurwapens, voorwerpen die een elektrische stroomstoot kunnen geven, kruisbogen, zwaarden, stiletto's, messen, boksbeugels, pijlen, pijlpunten, luchtdrukwapens en zelfverdedigingswapens zoals pepperspray of traangas.

Ook look-a-likes van echte wapens zijn niet toegestaan. Dat is omdat het lastig is om het verschil tussen echt en nep te zien. Wie toch met een nepwapen de straat op gaat, loopt het risico dat een agent zijn wapen trekt.

Er is ook goed nieuws voor de superhelden die dit weekend naar de Jaarbeurs komen: laserogen, vliegende tapijtjes, onzichtbaarheidskleden, telepathische krachten, superkracht en rondslingeren aan een spinnenweg mag wel. Mits de verkeersregels worden nageleefd, uiteraard.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -