Mysterieuze tekst Jaarbeurs werk van grappenmaker

UTRECHT - Het leek een Paaspuzzel van RTV Utrecht: wat staat daar nou geschreven op het dak van de Jaarbeurs in Utrecht? De redactie ontdekte op de nieuwe satellietbeelden van Google Maps de slecht leesbare tekst "Vive l...recti...". Utrechter Henrik Wienen zette ons op het juiste spoor.
Wienen zag het artikel dat we er eerder vandaag over schreven als een uitdaging. Een zoekactie leidde hem opmerkelijk snel naar de website van het bedrijf Kerstkoopman Design in het Friese IJlst. Daar is op een foto te zien hoe op het dak van de Prins van Oranjehal met letters van piepschuim de tekst "Vive le Tour, vive Utrecht" is gespeld.

TOURSTART

Zoals we al vermoedden is de leus er voor de Tourstart van 2015 neergelegd. Alles wijst erop dat de opruimploeg een grap heeft willen uithalen door een ander, vermoedelijk schunnig, woord neer te leggen. De satelliet van
deed de rest.
Bij het bedrijf dat de letters destijds - in de juiste volgorde - heeft neergelegd kunnen ze wel lachen om de grap. Een medewerker van Kerstkoopman Design meldt: "Mijn collega's zijn vandaag vrij en de details van deze klus ken ik zelf niet. Maar bij bijna al onze opdrachten haalt de opdrachtgever de letters weer weg. Dat is een werkje van niets, dus dan is het zonde om ons daarvoor terug te laten komen."

WEGHALEN

De Jaarbeurs Utrecht was niet op de hoogte van het scrabble-werk van de onbekende grappenmaker. Ilse Breij zegt namens de beurs: "Fijn dat we er even op gewezen worden. We gaan volgende week kijken of het er nog ligt, en zo ja, dan laten we het weghalen. Zoiets is natuurlijk nooit onze bedoeling geweest, het is niet een boodschap die we willen uitdragen."
Toch ziet ook de Jaarbeurs er humor van in. "Je moet er niet te zwaar aan tillen en natuurlijk is voor de grappenmaker zijn grap wel geslaagd."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.