Entreeprijs Henschotermeer wordt 2,95 euro, fietsenstalling gratis en parkeren goedkoper

WOUDENBERG - De entreeprijs van het Henschotermeer wordt 2,95 euro. Dat is vanochtend bekendgemaakt tijdens een informatiebijeenkomst over de recreatieplas. Het Henschotermeer heeft sinds kort een nieuwe exploitant en in overleg met gemeenten en provincie is besloten dat er hekken rond het gebied komen.
Bezoekers moeten daarom vanaf volgende maand entree gaan betalen. Wie regelmatig naar het Henschotermeer gaat, kan ook een seizoensabonnement afsluiten van 29,50 euro. Buiten het hoogseizoen om is de plas gratis te bezoeken.
Op het terrein worden een kinderboerderij, klauterbos en trimbaan gerealiseerd. Verder wordt het gebruik van de fietsenstalling gratis en gaat het parkeertarief omlaag naar 2,40 euro per uur (of 7 euro per dag). Het aantal ingangen wordt beperkt van 13 naar 2 ingangen.
Aanwezigen reageerden overwegend positief op de plannen van de nieuwe exploitant. Dat het Henschotermeer een nieuwe beheersstructuur krijgt, is het gevolg van de opheffing van het recreatieschap Utrechtse Heuvelrug Vallei en Krommerijngebied (UHVK).

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.