RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

1 april: aanhouding voor vals zingen, boodschappen voortaan via buis en fluitles voor conducteurs

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Het is weer 1 april, de enige dag dat mensen wťl blij worden van nepnieuws, en ook dit jaar waren er weer een paar opmerkelijke berichten vanuit de regio. RTV Utrecht zet een paar van de opvallendste nieuwtjes voor u op een rij.

De wijkagent van de Utrechtse horeca liet zondagochtend op Twitter weten een opmerkelijke aanhouding te hebben verricht. Een man werd opgepakt voor het overtreden van de relatief onbekende 'zangwet'. De verdachte zou 0,5 decibel valser hebben gezongen dan toegestaan en werd heen gezonden met een bekeuring van 104 euro.

Boodschappenbezorgdienst Picnic komt naar eigen zeggen met een innovatieve nieuwe uitvinding: buizenpost. In een gelikt filmpje op Facebook werd uitgelegd hoe het bedrijf via buizen onder de grond de boodschappen nog sneller kan bezorgen. Het Amersfoortse bedrijf wil 'vanaf Pasen' met het project beginnen maar of dat ook gebeurt, is maar de vraag: Eerste Paasdag valt dit jaar namelijk op 1 april.

Ook de NS stak er wat moeite in: de vervoerder maakte eveneens via een filmpje bekend vanaf 1 april kapotte of verloren fluiten van conducteurs niet meer te vervangen. Goedmakertje van de Utrechtse vervoerder: de conducteurs mochten op cursus manueel fluiten, waar ze leerden een fluit na te doen op hun vingers.

Picnic en de NS zijn niet de enige bedrijven die meedoen aan 1 april. Ook bijlesbureau BijlesMatch doet een duit in het zakje: het bijlesbedrijf met vestigingen in onder meer Utrecht gaat robots inzetten om bijles te geven. De robots zouden speciaal gebouwd zijn voor het geven van bijles in de exacte vakken wiskunde, natuurkunde en scheikunde.

Schippers moeten opletten: in Utrecht, Leiden en Appingedam wordt in het nieuwe vaarseizoen een proef gehouden met een vaarhelm met licht erin om ongelukken te voorkomen. Schippers moeten de helm dragen van zonsondergang tot zonsopgang. Dat u het even weet.

De gemeente Utrecht wachtte tot zondag 1 april om een belangrijk nieuwtje naar buiten te brengen. Het stadskantoor naast Utrecht Centraal wordt namelijk in de loop van het jaar rood-wit geschilderd in de kleuren van de Utrechtse stadsvlag.

IJssalon Roberto Gelato probeerde het ook. Op Facebook plaatste de Utrechtse zaak een foto van de zaak met daarvoor een te koop-bord. Later vandaag werd een nieuwe post geplaatst, waarin duidelijk werd dat het om een grap gaat: "Sorry voor de schrik, hartkloppingen en de nachtmerrie... maar zo'n kans 1 april en Paasdag kom niet vaak, ik houd van grappen en deze kans kon ik niet laten schieten. Ik houd te veel van jullie om zomaar te stoppen."

Heeft u ook een goede 1 april-grap gelezen, gehoord of misschien wel zelf uitgevoerd? Wij zijn er dol op! Mail naar nieuws@rtvutrecht.nl!

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -