Groot vrijwilligerstekort bij Dierenambulance De Ronde Venen / Amstelland

DE RONDE VENEN - Dierenambulance De Ronde Venen / Amstelland rukt de komende tijd minder vaak uit. De dienst kampt met een groot tekort aan vrijwilligers.
Op dit moment is er één chauffeuse die naast haar baan zeven nachtdiensten per week op de dierenambulance draait. De organisatie heeft daarom met pijn in het hart de openingstijden beperkt. Zodra er meer vrijwilligers inzetbaar zijn wordt de maatregel teruggedraaid.
Voorlopig rijdt de ambulance tussen 22.00 en 9.00 uur alleen nog voor spoedgevallen waarbij een dier direct medische zorg nodig heeft. Overleden katten en gewonde vogels worden de volgende morgen pas opgehaald. Gevonden en vermiste huisdieren kunnen tussen 9.00 en 22.00 uur worden gemeld. Alleen voor vermiste honden kunnen mensen 24 uur per dag bellen.
Dierenambulance De Ronde Venen / Amstelland kwam vlak na de jaarwisseling nog in het nieuws toen de vorige ambulance uitbrandde. Sympathisanten wisten in enkele dagen genoeg geld in te zamelen om een nieuwe wagen aan te schaffen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.