"Liquidatie Jair Wessels in Breukelen mislukte twee dagen eerder"

© Politie
BREUKELEN - Twee dagen voor de liquidatie van Jair Wessels vorig jaar in Breukelen, is al een poging gedaan de 30-jarige Amsterdammer uit de weg te ruimen. Dat blijkt uit de beschuldiging van het Openbaar Ministerie vandaag in een regiezitting over de zaak.
Bij de zitting kwam de 33-jarige Patrick S. uit Breukelen opdagen bij de rechtbank, maar de andere verdachten niet. S. wordt ervan verdacht dat hij Wessels naar het treinstation in Breukelen heeft gelokt, waar hij op 7 juli vorig jaar werd neergeschoten.

WATERSCOOTER

Twee dagen eerder reed S. volgens de recherche met Wessels door het land, met het verhaal dat ze een waterscooter zouden gaan kopen. Ze zouden in Rotterdam zijn geweest en op een woonwagenterrein in Utrecht. Waarom het toen niet lukte om hem te liquideren, is onduidelijk.
Toen Wessels twee dagen later weer naar het station in Breukelen kwam, zou Patrick S. de uitvoerders van de liquidatie hebben ingeseind. Dat zijn volgens justitie de Rotterdamse Arubaan Howard K. (43) en Schiedammer Tony de G. (33).

BEWIJS

Zijn advocaat spreekt tegen dat S. de lokker is geweest. Er zou onvoldoende concreet bewijs te vinden zijn in onder meer de mobiele telefoongegevens die tegen S. worden gebruikt. De officier van justitie wil nog drie extra getuigen horen over de deal met de jetski. Ook alle telefoons die de mast in Rotterdam aanstraalden, worden onderzocht.
De verdachte blijft langer vastzitten. De zaak wordt op 26 juni verder behandeld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.