RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Week van Autisme: flirtcoach helpt met herkennen van signalen

1/2
UTRECHT -

Flirten is voor de meesten best ingewikkeld en dat geldt helemaal voor mensen met autisme. Daarom wordt vanavond speciaal voor hen een flirtworkshop georganiseerd in Utrecht. De cursus richt zich vooral op het herkennen van signalen, want op dat gebied gaat het vaak mis.

Michiel Bosman is psychiater bij het Autisme Kenniscentrum en weet van zijn cliŽnten hoe lastig het kan zijn als je alles letterlijk neemt. "Ik vond het vroeger ook heel lastig om bijvoorbeeld een knipoog te interpreteren, en ik heb geen autisme", vertelt hij aan RTV Utrecht. "Iemand die dat wel heeft kan niet uit het gedrag van de ander afleiden hoe hij of zij zich voelt. Dat werkt bij flirten, maar ook bij bijvoorbeeld huilen. Iemand zei ooit: 'mijn vrouw heeft dan water over haar gezicht, wat moet ik daarmee'?"

Bosman benadrukt dat de workshop wel "een ludieke actie is". "Je kan natuurlijk niet in een uurtje leren flirten, maar de coach gaat wel heel basaal uitleggen hoe je de signalen van anderen kan interpreteren", vertelt hij. "Het belangrijkste is leren communiceren, want in veel gevallen werkt het al als je uitlegt dat je autisme hebt."


WEEK VAN AUTISME

De flirtworkshop is onderdeel van de Autismeweek, waarin op allerlei manieren aandacht wordt gevraagd voor de aandoening. Zo is er dit jaar onderzoek gedaan naar liefde, gender en seksualiteit bij mensen met autisme. Daaruit blijkt dat zij bovengemiddeld vaak bi- of homoseksueel zijn. Ook hebben ze vaker last van genderdysforie; het gevoel in het verkeere lichaam te zitten.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -