RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

IN BEELD: Baarn haalt kunstgras met omstreden korrels weg

1/5
BAARN - Bij het drie jaar oude Cruyff Court in Baarn is vanmorgen de kunstgrasmat verwijderd. De gemeenteraad besloot een half jaar geleden de rubberen korrels te vervangen, omdat er twijfels waren gerezen over de veiligheid ervan.

Vorig jaar kwamen de korrels in opspraak na een uitzending van tv-programma Zembla. Het materiaal zou onder bepaalde omstandigheden kankerverwekkend zijn. Hoewel het RIVM later vaststelde dat het zogenoemde rubbergranulaat niet gevaarlijk voor de volksgezondheid is, wilde een meerderheid van de Baarnse raadsleden toch dat de gemeente het zekere voor het onzekere zou nemen.

Het college van burgemeester en wethouders stelde na gezondheidsadviezen door de GGD, het RIVM en de vereniging Sport en Gemeente nog voor om de tonnen kostende operatie uit te stellen tot in 2019 duidelijkheid zou komen over nieuwe normen voor de rubberkorrels. De raad besloot daar echter niet op te wachten.

Het kunstgras aan de Professor Krabbelaan is vanmorgen opgerold en meegenomen om gerecycled te worden. De nieuwe mat van hetzelfde type krijgt korrels van 'thermoplastisch elastomeer'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -