Utrechts Landschap verspreidt gratis pas om teken te verwijderen

UTRECHT - De lente begint langzaam maar zeker zijn intrede te doen. Op vele fronten is dat goed nieuws, maar een bijkomend nadeel is dat ook de teken weer actief worden in dit jaargetijde. Daarom gaat natuurbeschermer Utrechts Landschap een speciale pas verspreiden, waarmee de beestjes gemakkelijk verwijderd kunnen worden.
Het pasje is zo groot als een creditcard en past dus in een portemonnee. "Er zitten twee kleine gleufjes in, waarmee je de teek kan verwijderen. Trouwens niet alleen bij mensen, maar ook bij huisdieren", aldus Kim Slaats van Utrechts Landschap. "Achterop staat ook nog een instructie."
Volgens de natuurbeschermer is het altijd oppassen geblazen, want ze kunnen overal zitten. "Ook in de achtertuin", vertelt Slaats. "Ze zitten vaak op de uiteinden van takken of grassprieten, en slaan dan hun slag als er iemand voorbij komt. Het is dus goed om jezelf even te checken na een bezoekje aan het groen."

OP BESTELLING

Utrechts Landschap heeft een paar duizend tekenpasjes op voorraad. "Mensen kunnen naar onze website gaan, en daar staat hoe ze 'm gratis kunnen aanvragen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.