Wapens gevonden waarmee Reduan B. werd vermoord

UTRECHT - In de buurt van de vermoedelijke vluchtauto die is gebruikt na de moord op Reduan B. zijn twee vuurwapens gevonden. Eén daarvan is waarschijnlijk gebruikt om de broer van de Utrechtse kroongetuige te doden.
In de zaak zijn inmiddels drie verdachten aangehouden. De vermoedelijk schutter, de 41-jarige Shurandy S. uit Hilversum, kreeg vandaag te horen dat hij langer in de cel moet blijven. Hij wordt verdacht van moord en wapenbezit.
Op één van de wapens zijn DNA-sporen gevonden die leidden naar nog twee andere verdachten. Beide mannen zijn aangehouden op verdenking van medeplichtigheid. Van één van de verdachten is later ook zijn vriendin aangehouden.

ONDERZOEK

Het onderzoek naar de zaak is nog in volle gang. Alle verdachten mogen alleen contact hebben met hun advocaat en niet met de buitenwereld. Vanavond besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de zaak.

LIQUIDATIE

Reduan Bakkali werd vorige week doodgeschoten op zijn werk in Amsterdam-Noord. Hij is de broer van Utrechter Nabil, die een week eerder door het Openbaar Ministerie naar voren werd geschoven als kroongetuige in de zogenoemde Mocro Maffia-zaak. De criminelen zouden verantwoordelijk zijn voor een reeks liquidaties in Amsterdam en Utrecht.
Reduan zat niet in de criminaliteit. Na de moord zijn enkele Haagse familieleden van kroongetuige Nabil B. in veiligheid gebracht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.