RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Juridische strijd dreigt tussen Lidl in Driebergen en omwonenden

1/3
DRIEBERGEN ZEIST - In Driebergen dreigt een juridische strijd tussen buurtbewoners en de Lidl-supermarkt aan de Traaij. De winkel komt volgens de buren een afspraak uit 2007 niet na.

De afspraak houdt in dat er een geluidswal bij de supermarkt staat in de vorm van een muur. Maar Lidl heeft die muur nu afgebroken omdat het wil uitbreiden. Bewoners vrezen daardoor onder meer geluidsoverlast. Volgens hen pleegt de supermarktketen contractbreuk.

De zaak is inmiddels in handen van advocaten, vertelt een van de buren van de Lidl. "We hebben het nu bij onze juridische adviseurs neergelegd, die zijn zich nog aan het beramen over de stappen die mogelijk zijn", zegt Manfred van der Hart. "Wel hebben ze al verteld dat het een vrij kansrijk traject is omdat de overeenkomst destijds ondubbelzinnig is."


OPLOSSING

Lidl laat weten dat ze haar klanten in Driebergen nu en in de toekomst een goed bereikbare winkel wil garanderen, zonder parkeerproblemen. Ze betreuren dan ook dat de situatie op dit moment niet vlekkeloos verloopt.

Lidl ziet een oplossing door de winkel op een andere locatie te vestigen en wil daar graag met de gemeente over praten.


GEEN VERHUIZING

Wethouder Gerrit Boonzaaijer laat weten een verhuizing niet te zien zitten. Volgens hem wordt het dan stil in het centrum, terwijl een supermarkt juist zorgt voor meer aanloop.

De wethouder zegt ook brieven te hebben ontvangen van bewoners aan de Nijendal. Die zien een eventuele verhuizing van de Lidl naar hun omgeving ook niet zitten.

Boonzaaijer gaat binnenkort met beide partijen om de tafel zitten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht