RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

VIDEO: Overvaller met eng masker en takkenzaag in Soest

SOEST - De politie heeft in Opsporing Verzocht en Bureau Hengeveld camerabeelden verspreid van een woningovervaller in Soest.

Een jongeman met een zogenoemd anonymous-masker probeerde op 8 juli een ouder echtpaar te beroven. Op de beelden is te zien dat hij eerst fietsend en daarna wandelend het huis aan de Wijnand Toplaan bespiedt. Vervolgens komt hij via een openstaande deur binnen en zet hij een takkenzaag op de keel van de 71-jarige bewoonster. Haar 83-jarige man is daar ook bij.


WEGGEJAAGD

De overvaller wil geld zien, maar de vrouw werkt niet mee. Ze duwt de man weg en roept 'opgesodemieterd'. Daarop vlucht de man de woning uit. Hij gaat vanaf het huis rechtsaf de Klaarwaterweg op en daarna direct weer linksaf het wandelpad in. Dit pad komt uit op de Van Hamelstraat. Bij het wegsprinten zet hij zijn hoodie en masker af, zo is te zien op de camerabeelden.


SIGNALEMENT

De dader is vermoedelijk niet ouder dan 20 jaar, heeft een slank tot mager postuur en is rond de 1.75 meter lang. Hij heeft zwart haar en sprak zachtjes. Het slachtoffer dacht een licht Marokkaans of Turks accent te horen. Hij droeg een wit zogenaamd anonymous-masker, had een blauw trainingsjack aan en een hoodie op, en leek een rugzakje op zijn rug te dragen. Zijn haar was aan de ene kant kort opgeschoren en aan de andere kant netjes opzij gekamd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht