RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechts thuiszorgbureau Dolia Zorg spande mogelijk samen met cliënten bij miljoenenfraude

1/2
UTRECHT -

Twee medewerkers van een thuiszorgbureau in Utrecht worden verdacht van jarenlange miljoenenfraude met de persoonsgebonden budgetten (PGB) die mensen hadden aangevraagd om hun zorg mee te betalen. De broers zijn aangehouden. Het gaat om Dolia Zorg, zo bevestigen zeer betrouwbare bronnen aan RTV Utrecht. Omwonenden van het hoofdkantoor van het bedrijf op de Amsterdamsestraatweg en een dagbesteding aan de Vleutenseweg bevestigden eerder al dat op beide adressen vandaag een inval is gedaan door de politie.

De bestuurder en werknemer van het Utrechtse thuiszorgbureau hielpen vooral cliŽnten van Turkse komaf. Het Openbaar Ministerie denkt dat bijna 80 procent van het ontvangen geld van zo'n honderd cliŽnten niet aan zorg werd uitgegeven. Het gaat vermoedelijk om meer dan zes miljoen euro.

Er zijn drie kantoren en drie woningen doorzocht. Ook is beslag gelegd op bankrekeningen en tien auto's waaronder een Porsche, een BMW, een Audi en een Landrover. Die auto's zijn waarschijnlijk betaald met zorggeld.

Op Facebook zijn foto's te zien van een van de broers met een auto van hetzelfde merk als die in beslag is genomen door het Openbaar Ministerie. De broers worden verdacht van valsheid in geschrifte, oplichting en het witwassen van crimineel geld.


MEDEWERKING

Het Openbaar Ministerie zegt ervan uit te gaan dat de verdachten hebben samengespannen met sommige cliŽnten. Een deel daarvan zou daadwerkelijk zorg nodig hebben, maar hier slechts een deel van hebben ontvangen, een andere groep had helemaal geen zorg nodig. Ook werd geld dat de thuiszorgorganisatie ontving, contant aan de cliŽnten gegeven.

Er breken spannende tijden aan voor deze klanten. Als zij aan de hand van hun administratie niet kunnen aantonen dat het ontvangen geld aan zorg is besteed, dan moeten ze zelf opdraaien voor het terugbetalen van het PGB of kunnen ze een cel- of werkstraf krijgen.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -