Eindelijk duidelijkheid over onderhoud voor bewoners Utrechtse schimmelflat

UTRECHT - Bewoners van een flat aan de Zeemanlaan in Utrecht hebben eindelijk duidelijkheid over wanneer hun woningen, na jaren achterstallig onderhoud, worden opgeknapt. Eind deze maand starten de werkzaamheden. Naar verwachting zijn de flats in november helemaal gerenoveerd.
Hoe de werkzaamheden er precies uit gaan zien, horen de bewoners in de loop van deze maand van vastgoedbeheerder De Elf Provinciën. Op informatieavonden moeten ze meer duidelijkheid krijgen over de planning en wat er wordt aangepakt. Het is al wel duidelijk dat huurders in de flat nieuwe badkamers en keukens krijgen maar ook worden kozijnen vervangen en asbest gesaneerd. Ook de buitenkant wordt flink aangepakt. En dat is nodig omdat de balkons afbrokkelen.
De bewoners wachten al vier jaar op de opknapbeurt. Ze hebben al die tijd last gehad van schimmels, scheuren en tocht. Een bewoner vertelde in februari aan RTV Utrecht hoe slecht de staat is van zijn woning.
Naar aanleiding van die berichtgeving is de gemeente Utrecht het gebouw gaan controleren. Vastgoedbeheerder De Elf Provinciën heeft nooit duidelijk willen zeggen waarom de renovatie zo lang op zich heeft laten wachten.
Het groot onderhoud wordt in bewoonde staat uitgevoerd. De bewoners krijgen een maand huur als vergoeding voor de overlast.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.