FC Utrecht Old Stars en OSM '75 spelen potje walking football

MAARSSENBROEK - In Maarssen wordt vanmiddag een demonstratiewedstrijd walking football gespeeld tussen FC Utrecht en OSM-75. Deze sport is een aangepaste vorm van voetbal voor 60-plussers.
"Walking Football heeft een duidelijke relatie met gewoon voetbal, alleen sterk aangepast aan de leeftijd van spelers", vertelt FC Utrecht Old Stars-speler John van de Boogaard. "Zo moet je altijd een voet op de grond houden, dat is echt de moeilijkste regel van het spel. Er zijn professionals die meedoen, maar die worden helemaal weggespeeld omdat ze niet mogen hardlopen."
In de regio Utrecht wint walking football aan populariteit. "De gemeente Utrecht investeert er in en FC Utrecht doet er veel aan om mensen te enthousiasmeren voor de sport. Zij organiseren veel clinics. Maar ook de Ouderenbond is er landelijk veel mee bezig. Er worden ook veel toernooien gehouden, allemaal om mensen achter de geraniums vandaan te halen."
De wedstrijd van vanmiddag is een initiatief van het gemeentelijk Sportpunt Stichtse Vecht en wordt vanmiddag om 1 uur gespeeld op sportpark Fazantenkamp in Maarssenbroek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.