Onderzoek naar roeibaan in polder Rijnenburg

UTRECHT - De Utrechtse roeiers verhuizen mogelijk naar de polder. De gemeente Utrecht bekijkt de mogelijkheden om een roeibaan aan te leggen in Rijnenburg. Volgens wethouder Paulus Jansen is dat op dit moment de meest perspectiefrijke optie.
Jansen haast zich er aan te voegen dat het nog absoluut geen uitgemaakte zaak is. "Het gaat veel geld kosten, en dat is er op dit moment nog niet. Maar het begint met een goed plan. In mijn ervaring komt dat geld er dan wel." De roeibaan zou makkelijker te financieren zijn als meerdere doelen van de gemeente worden gecombineerd. Volgens de wethouder zou de roeibaan bijvoorbeeld kunnen dienen als waterbuffer of om de natuur te ontwikkelen.
Roeiers in Utrecht trainen op dit moment nog voornamelijk op het Merwedekanaal. "Maar die ruimte wordt steeds kleiner", zegt Jansen, "de stad ontwikkelt zich, er komen andere gebruikers op het kanaal. Daar hebben de roeiers last van. We proberen de ruimte op het Merwedekanaal zo veel mogelijk te behouden. Maar het is nodig om te kijken naar een alternatief."
Eerder werden de Haarrijnse plassen en de Uithof al genoemd als mogelijke plekken voor een nieuwe roeibaan. Dat bleek niet haalbaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.