RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Personeel Utrechts thuiszorgbureau geschrokken van inval

1/3
UTRECHT - Het personeel van Dolia Zorg in Utrecht is erg geschrokken van de inval gister bij het bedrijf. Het Openbaar Ministerie verdenkt de eigenaar en zijn broer van grootschalige fraude met Persoonsgebonden Budgetten (PGB).

De politie en de inspectie SZW deden gisteren op diverse plekken onderzoek. Onder andere bij restaurant De Lieve aan de Vleutenseweg. In dat restaurant werken jongeren met een beperking, vooral van allochtone afkomst. Dolia Zorg biedt in het restaurant dagbesteding aan. Bij de inval zijn diverse luxe auto's in beslag genomen. Volgens het OM zijn die waarschijnlijk gefinancierd met frauduleus verkregen zorggelden.

De manager bij Dolia Zorg en ťťn van de initiatiefnemers van De Lieve zegt: "We zijn totaal verrast door de inval. Het heeft veel indruk gemaakt op het personeel en de cliŽnten." Het restaurant is vandaag gewoon open gegaan.

De manager zegt zich niet te kunnen voorstellen dat de twee broers op grote schaal fraude met PGB's hebben gepleegd. "Ik ken ze persoonlijk, ze houden inderdaad van mooie auto's, maar dat geldt voor veel mensen met een Turkse achtergrond." De eigenaar van Dolia Zorg heeft ook een makelaarskantoor. Volgens†hem is het goed mogelijk dat de auto's betaald zijn met geld dat verdiend is in het onroerend goed.

Het OM liet gister weten dat er met meer dan honderd cliŽnten fraude gepleegd zou zijn.†De manager†beweert alle cliŽnten van Dolia Zorg minstens ťťn keer gezien te hebben. Hij meent echter dat Dolia geen honderd maar zestig cliŽnten heeft.
 | Foto: RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel

 | Foto: RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -