RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Margreet in Overvecht, de begraafplaats Daelwijck

1/2
UTRECHT -

Eind jaren '60 werd begraafplaats Daelwijck in Utrecht in gebruik genomen, zo ongeveer gelijk met de bouw van de wijk Overvecht. "Logisch ook, want hoe crue het ook klinkt, in zo'n grote wijk gaan veel mensen dood en die moeten natuurlijk ook ergens hun laatste rustplaats vinden", vertelt Ton, de voorman van de begraafplaats.

"Het is een nog vrij nieuwe begraafplaats, zeker als je het vergelijkt met bijvoorbeeld Kovelswade en Soestbergen aan de andere kant van de stad", legt Ton uit, "toch vinden veel mensen het gelukkig prachtig. Het is ruim en groen en bovendien is het hier net een dorp. Veel bezoekers hebben hun vaste momenten in de week dat ze komen, bezoekers leren elkaar ook kennen. Iedereen groet elkaarEn net als in een dorp zijn er kleine irritaties en zijn mensen zuinig op 'hun' stukje van het dorp."

Ton werkt al 23 jaar op Daelwijck en hij blijkt niet de enige die zijn hart aan de begraafplaats verpand heeft. Ook Thea werkt er al jaren. Ze doet de catering bij uitvaarten. Een vrouw met passie voor haar werk "Ik ben het eigenlijk nooit zat. Als je in zo'n moeilijke periode wat voor mensen kunt betekenen, doe je dat graag." Ze begon met de traditionele koffie en cake, maar tegenwoordig heeft Thea haar eigen koffiehuis op Daelwijck. "Mensen kunnen hier in het koffiehuis even bijkomen voor ze weer naar huis gaan. Je weet nooit hoe je bij een graf vandaan komt: de ene dag is het moeilijker dan de andere."

Iedere woensdag is Thea zelf ook te vinden in haar koffiehuis. "Dan ben ik er voor mensen die hun verhaal kwijt willen. Een gewoon praatje maken, kan natuurlijk ook. Ik wil dat ze weten dat ik er voor ze ben."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -