Instellingen

'Uitstroom Defensiepersoneel door verhuizing kazerne Doorn onacceptabel'

© ANP
DOORN - GroenLinks-fractie in de Tweede Kamer wil dat de staatssecretaris de geplande verhuizing van de mariniers van Doorn naar Vlissingen afblaast. Volgens de partij is er geen draagvlak genoeg. GroenLinks is bang dat dit tot een leegloop van Defensiepersoneel leidt en heeft vandaag Kamervragen gesteld over de kwestie.
Kamerlid Isabelle Diks wil dat staatssecretaris Visser van Defensie bekijkt of het besluit kan worden teruggedraaid. "De verhuizing leidt tot veel onrust bij het Korps Mariniers. De verhuisbereidheid van personeel en familie is minimaal en dat betekent dat er een grote uitstroom van gekwalificeerd Defensiepersoneel op gang is gekomen. Dat is onacceptabel."
Diks wil voor het mei-reces antwoorden op de vragen en meer duidelijkheid over de kwestie. "We zijn niet overtuigd van de voordelen die het heeft om de marinierskazerne naar Vlissingen te verplaatsen. Voor ons staat bovendien het belang van de mariniers en hun gezinnen voorop." Ook willen de Kamerleden bij de kazerne op bezoek om met mariniers te spreken.
GroenLinks in Zeeland is niet blij met de landelijke partijgenoten. De provinciale politici zijn juist voor de komst van de mariniers.

Isabelle Diks van GroenLinks vindt de uitloop van Defensiepersoneel 'onacceptabel'

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.