Man vrijgelaten die werd verdacht van liquidatie Reduan B.

UTRECHT - Een 31-jarige man uit het Zuid-Hollandse De Lier, die werd verdacht van mogelijke betrokkenheid bij de liquidatie van Reduan B., is naar huis gestuurd. Hij is niet langer verdacht.
De man, die ook werd verdacht van wapenbezit, werd opgepakt na een DNA-match: zijn DNA zat op een van de twee wapens die bij de vluchtauto zijn gevonden. De politie onderzoekt nog hoe dat daar is terechtgekomen.
De in Utrecht opgegroeide Reduan B. werd vorige week vermoord in zijn bedrijfspand in Amsterdam-Noord. Het slachtoffer was geen bekende van justitie, maar zijn broer Nabil (30) is verdachte in een Utrechtse liquidatiezaak. Onlangs werd bekend dat Nabil optreedt als kroongetuige in de juridische strijd tegen de zogenoemde Mocro-maffia, criminelen die in verband worden gebracht met tal van liquidaties in de onderwereld.
De drie andere verdachten in deze zaak zitten nog vast. Hun voorarrest is afgelopen dinsdag met twee weken verlengd. Het gaat om de vermoedelijke schutter, een 41-jarige man uit Hilversum, een 34-jarige man uit Den Haag en zijn even oude vriendin uit Wassenaar. Beiden worden verdacht van wapenbezit, omdat er in hun woning wapens zijn aangetroffen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.