RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kinderen Vleuten-De Meern, Utrecht-Zuid en Overvecht blijven achter bij fietsexamen

DE BILT -

Kinderen in Vleuten-De Meern, Utrecht-Zuid en Overvecht hebben in de gemeente Utrecht de meeste moeite met het fietsexamen. Ze blijven achter bij leeftijdsgenoten in stadsdelen als Utrecht-Oost, -Noordoost en -Noordwest, waar het slagingspercentage 100 procent is.

Dat concludeert Lex van Dalfsen van de Fietsmeesters, een Utrechtse organisatie die kinderen en volwassenen ondersteunt in het leren fietsen. Vandaag verrichten de leerlingen van groep 8 hun verkeersexamen.

Volgens Van Dalfsen is vooral in de allochtone wijken de fiets pakken niet zo vanzelfsprekend. "Niet iedereen krijgt het fietsen met de paplepel ingegoten. Dus dan krijg je minder snel mee hoe je moet leren fietsen en wat de verkeersregels zijn. Dat heeft ook invloed op latere leeftijd."

Natuurlijk is het voor alle deelnemende kinderen een spannende dag, benadrukt hij. "Ik weet nog dat ik in groep 8 zat en zelf een verkeersexamen moest afleggen. Ik vergat nog een keer mijn hand uit te steken, vanwege alle spanning. Het is ook een momentopname, waarin kinderen misschien zenuwachtig zijn of een keer een foutje maken. Dat mag ook. Maar als ze meerdere fouten maken of een keer door het rode stoplicht gaan, dan ben je wel gezakt, helaas."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -