Amersfoort krijgt junior stadsdichter

AMERSFOORT - Een stadsdichter heeft Amersfoort al, maar vanaf vandaag is de stad ook een junior stadsdichter rijker. Tien talentvolle kandidaten strijden vanavond om die titel in het KAdEcafé in Amersfoort.
Het idee kwam van de stadsdichter zelf, Eva Vleeskruyer. "Jongeren zijn een groot deel van de stad, dan is het jammer als we alleen volwassenen horen. Ik vind dat jongeren hun stem mogen leren gebruiken op creatieve wijze", aldus Vleeskruyer.

GEDICHTEN

De tien kandidaten zijn scholieren van middelbare scholen in de stad Amersfoort. "De junior stadsdichter is een nieuw concept, dus hij heeft nog niet veel verplichtingen. Ze moeten twee gedichten schrijven over zelfgekozen onderwerpen. Ik wil namelijk weten hoe ze de stad zien. De stadsdichter krijgt ook de kans om een muurgedicht te maken in de stad."
De gedichten van alle kandidaten zijn gebundeld. "Dus ze staan ook voor het eerst in een boek, dat werkt hopelijk inspirerend voor ze."
Vleeskruyer jureert vanavond de kandidaten. "De kandidaten moeten vooral een mening hebben en die moeten ze kunnen verwoorden. Het gaat natuurlijk om persoonlijkheid."

Stadsdichter Eva Vleeskruyer over de junior stadsdichter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.