"De Uithof moet niet meer De Uithof heten"

UTRECHT - Universiteitswijk De Uithof moet voortaan 'Utrecht Science Park' gaan heten, als het aan de gemeente Utrecht ligt. Die naam wordt al vaak gebruikt, maar het voorstel is nu om de oorspronkelijke naam De Uithof definitief vaarwel te zeggen.
Op de snelweg wordt nog steeds gesproken van afslag De Uithof, en de bus- en tramhaltes dragen ook die naam. De gemeente gaat nu onderzoeken hoe duur het is om al die bordjes en namen te wijzigen.

HALFSLACHTIG

Volgens de gemeente is het gebruik van zowel De Uithof als Utrecht Science Park 'halfslachtig'. "Dit geeft verwarring en gaat ten koste van de lobbykracht, de uitstraling van de bestaande instellingen en bedrijven maar gaat ook ten koste van de acquisitiekracht van het gebied voor mogelijk nieuwe bedrijven en instellingen."
Utrecht wil het universiteitsgebied nog meer in de markt zetten als "het kloppend hart van Europa's meest competitieve regio". De gemeenteraad gaat zich nu buigen over een definitieve naamswijziging.

BEREIKBAARHEID

De stichting Utrecht Science Park stuurde
een brandbrief over de bereikbaarheid van de wijk. Nu de Uithoflijn vertraging heeft opgelopen zijn er grote zorgen. Fietspaden, stadsbussen en snelwegen richting de bedrijven en scholen zijn overvol. De gemeente zegt binnenkort te reageren op de brief.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.