RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Tijdelijke bank op station Utrecht Overvecht

UTRECHT - Goed nieuws voor wie de overdekte bankjes op station Utrecht Overvecht mist: ProRail plaatst vandaag een tijdelijke bank en in mei zijn er weer overdekte zitplaatsen.

ProRail is bezig met het vernieuwen van perronmeubilair zoals banken, wachtruimtes, abri's (met glas afgeschermde zitplaatsen) en afvalbakken op veel stations in Nederland. Reizigers moeten het in de tussentijd doen met ge´mproviseerde oplossingen, zoals betonnen banken. Dat was met name de afgelopen wintermaanden even bikkelen voor wie op de trein moest wachten.


ONDERGRONDSE KABELS

Koukleumende reizigers op Station Utrecht Overvecht moesten de abri's al sinds december missen. De reden dat er nog niks voor in de plaats staat, komt volgens een woordvoerder van ProRail doordat er ondergrondse kabels zijn ontdekt die vooraf niet bekend waren. De geplande plaatsing van de abri's is daardoor vertraagd.

Ook in Amersfoort zijn er al een tijd minder banken dan voorheen. Wie de entree binnenkomt van het station, vindt daar geen zitplaatsen. Volgens ProRail zijn de banken weggehaald omdat die in de weg stonden van geleideroutes voor blinden en slechtzienden.

ProRail is zich er van bewust dat het vervelend is als reizigers niet kunnen zitten tijdens het wachten. Toch wordt het er volgens haar alleen maar beter op. "De banken in de nieuwe abri's zijn gemaakt van hout, waarmee we een hoger comfortgevoel bereiken dan met de oude banken."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht