RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Leven van asielzoekers in Overvecht belicht in online radioprogramma

UTRECHT -

Wie wonen er in de opvanglocatie voor asielzoekers in Overvecht? En hoe is het om te wonen en te leven in een asielzoekerscentrum? Die vragen staan centraal in een nieuw opgenomen radioprogramma dat vanaf nu elke vrijdagmiddag wordt uitgezonden: Radio Einstein.

In dertig korte afleveren komen de persoonlijke verhalen van asielzoekers aan bod. Ze spreken bijvoorbeeld over hun familie, maar ook over de alledaagse dingen die hen bezighouden.


STUDIO

Om de uitzendingen mogelijk te maken, werd een studio opgebouwd in de gang van de tijdelijke opvanglocatie voor asielzoekers in Overvecht. "Het was in het begin nog wel lastig om bekendheid te krijgen voor het project. Weinig mensen wisten er van", vertelt projectleider Lilian Vis Dieperink.

Niet alleen bewoners van het asielzoekerscentrum kunnen deelnemen aan de uitzending, maar ook mensen uit de wijk. Het gaat namelijk niet alleen om radio en muziek maken, maar om mensen dichter bij elkaar te brengen. Bewoners van de opvanglocatie willen hun verhalen delen om zo een betere verbinding te krijgen met Nederlanders.

De uitzendingen zijn vanaf nu elke vrijdagmiddag om 16.00 uur te beluisteren via deze link. Het is een initiatief van Stut Theater, Theatergroep Vreemde Vos en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht, Plan Einsteun en RTV Utrecht.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -