Vrachtwagens moeten keren bij viaduct Bunschoten en Amersfoort

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG/AMERSFOORT - Tussen Bunschoten en Amersfoort zijn vandaag diverse vrachtwagens tegen een balk gereden die waarschuwt voor de hoogte van het viaduct van het A1-viaduct over de Bunschoterstraat. Dit weekend wordt het viaduct aangepast.
Hoewel Rijkswaterstaat van plan is om de onderdoorgang hoger te maken is de doorrijhoogte tijdelijk tot 3.90 meter verkleind. Een aannemer treft vandaag voorbereidingen om het wegdek van de A1 op te vijzelen.

BALK

Vrachtwagenchauffeurs die onder het viaduct door willen worden door verkeersregelaars, lichtkarren en een aan kettingen opgehangen balk gewaarschuwd om goed op te letten. Wagens die te hoog zijn moeten omkeren en een andere route kiezen.
Voor het ophogen van de onderdoorgang wordt de snelweg tussen Bunschoten en Eembrugge de komende drie nachten afgesloten. Overdag wordt het verkeer van Amersfoort naar Eemnes over de andere weghelft geleid. Maandagmorgen om 5.00 uur moet het werk klaar zijn.

SCHUIN

Het viaduct tussen Bunschoten en Amersfoort wordt omhoog geduwd omdat Rijkswaterstaat de A1 verbreedt. Het huidige wegdek loopt schuin af om regenwater af te voeren. Het nieuwe deel van de snelweg dat ernaast komt zou daardoor de onderdoorgang nog verder verlagen. Het is bewust iets hoger aangelegd en dit weekend wordt het bestaande wegdek van het viaduct daar op aangesloten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.