RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

"Uittredende prostituees krijgen plek in AZC Overberg"

OVERBERG -

In het voormalige asielzoekerscentrum (AZC) in Overberg komt mogelijk een opvang voor uittredende prostituees. Het pand, waar tot 2017 minderjarige vreemdelingen werden opgevangen, heeft momenteel geen functie en wordt antikraak verhuurd.

De stichting Bridgetoconnect, die zich inzet voor vrouwen die door mensenhandel in de prostitutie terecht zijn gekomen, heeft contact met wethouder Boonzaaijer over het plan. Het plan is om het voormalige AZC voor een symbolisch bedrag te kopen van het RVB (Rijksvastgoedbedrijf, huidige eigenaar van het terrein, red.).


CHRISTENUNIE

Ook heeft Bridgetoconnect gesproken met ChristenUnie-leider Gert-Jan Segers. De lokale VVD wil weten hoe concreet de plannen zijn. De partij vraagt zich in het bijzonder af of het klopt dat er mogelijk een symbolisch bedrag betaald gaat worden.


HARD NODIG

Volgens Hans Oosterhagen van Bridgetoconnect is een plek waar vrouwen terecht kunnen hard nodig. "Op dit moment is in Nederland wel wat aanbod van opvang, maar dat is vrij summier en kortdurend. De nood is zo hoog dat vrouwen meer nodig hebben."


STOUTE SCHOENEN

Oosterhagen had ook twee locaties in Limburg op het oog, maar die gingen op het laatste moment niet door. "Toen hoorden wij dat het AZC leeg stond en hebben we de stoute schoenen aangetrokken en een mail gestuurd naar de wethouder."

"Het hangt nu vooral van de gemeente af. Ik weet dat de gemeente een beetje in de maag zit met het AZC. En wij zouden er veel meer kunnen doen, zoals leertrajecten starten, onderwijs geven of bedrijfjes starten met de vrouwen."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -