RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Amersfoort wil landelijke intocht Sinterklaas

AMERSFOORT - Als het aan Amersfoort ligt, zet Sinterklaas dit jaar in de Eemhaven voet op Nederlandse bodem. Burgemeester Lucas Bolsius heeft omroep NTR in een brief laten weten dat de stad zich aanbiedt voor de nationale intocht.

Bolsius reageert daarmee op een oproep van de NTR aan burgemeesters om hun gemeente als gaststad aan te bieden. Hij laat aan de gemeenteraad weten dat er in de Amersfoortse samenleving positieve reacties klonken.


PAKJESBOOT

In Amersfoort is de Eem diep genoeg om de pakjesboot te laten aanmeren. Bovendien leent de historische binnenstad zich uitstekend voor een sfeervol feest op tv, redeneert Bolsius.

Burgemeester Bolsius verwacht dat de stad goed om kan gaan met de maatschappelijke discussie die de laatste jaren rond de intocht wordt gevoerd. "Daarbij staat voor ons pal dat ieders rechten gerespecteerd dienen te worden maar de intocht vooral een feestelijke gebeurtenis moet zijn voor kinderen en de ouders", schrijft Bolsius aan de gemeenteraad.


MOTIE

De gemeenteraad zou op 10 april 's avonds een motie van Burger Partij Amersfoort bespreken, die ook oproept om Amersfoort aan te melden bij de NTR. Bolsius zegt dat de inschrijving na vandaag niet meer mogelijk is en dat hij daarom de stemming niet heeft afgewacht.

De NTR maakt na 16 april bekend waar Sinterklaas in november aan wal gaat.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht