Gevaarlijke stoffen in postsorteercentra Amersfoort en Veenendaal

AMERSFOORT/VEENENDAAL - In vier postsorteercentra hebben inspecteurs pakketten met gevaarlijke stoffen gevonden. De controles werden gehouden bij PostNL in Amersfoort, DPD in Veenendaal, GLS in Rotterdam en TNT in Amsterdam.
In totaal trof de Inspectie Leefomgeving en Transport zeventien pakketten met gevaarlijke stoffen aan. Daarin zaten onder meer haarlak, waterstofperoxide en gebruikte ziekenhuisnaalden, zonder dat de verpakking was voorzien van de vereiste waarschuwingsstickers. Op dat soort overtredingen staan hoge boetes.
De afzender van het ziekenhuisafval had de naalden verpakt in een speciaal daarvoor bestemde beker, maar kan volgens de ILT toch rekenen op een boete van enkele duizenden euro's. De verzorgingsproducten die zonder stickers waren verstuurd leveren een boete van 750 euro op.
De boetes zijn zo hoog omdat de medewerkers van de sorteercentra en de bezorgers risico lopen door de pakketinhoud. "Er kunnen brandwonden ontstaan of mensen kunnen onwel worden", zegt een woordvoerder van de ILT. In maart werd nog iemand in een sorteercentrum onwel door de inhoud van een pakketje.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.