Bijna duizend 'open huizen' in provincie op woningkijkdag

PROVINCIE UTRECHT - Bijna duizend huizenverkopers in de provincie Utrecht openen vandaag hun deuren voor de Open Huizen Dag. In heel Nederland zijn dat er ruim 13.000, ongeveer 5000 minder dan bij de vorige editie in september.
De interesse in het evenement blijft niettemin groot, stelt de grootste makelaarsvereniging van Nederland de NVM. Dat het aanbod open huizen kleiner is geworden, is volgens een woordvoerder een afspiegeling van de algehele krapte op de woningmarkt.

KLEIN AANBOD

De vraag naar huizen is groot, maar het aanbod is al langer klein. "In de crisisjaren stonden bij de NVM alleen al ruim 200.000 woningen te koop, nu zijn dat er nog 55.000."
Vanuit de kopers bezien is de Open Huizen Dag nog altijd relevant, meent de NVM. Zij kunnen in hun huizenjacht een efficiënte slag slaan met bezichtigingen van drie tot vier woningen in één dag.
Naar verwachting trekt de dag daarom evenveel bezoekers als in september. Toen kwamen zo'n 85.000 mensen een kijkje nemen in een koophuis.
Wie overigens op zoek is naar het duurste huis in de provincie, moet vandaag naar Bilthoven, de goedkoopste woonruimte is in Driebergen te vinden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.