RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van Zanen: al eerder signalen voor rellen voetbalhooligans


UTRECHT - De autoriteiten in Utrecht hadden al eerder dit weekend aanwijzingen dat er rellen op komst waren tussen voetbalhooligans van verschillende clubs. Er had vrijdag al geknokt moeten worden, maar dat ging toen niet door, heeft burgemeester Jan van Zanen tegen RTV Utrecht gezegd.

Van Zanen heeft meteen na de rellen van vannacht besloten dat er vandaag geen Haagse supporters naar de Galgenwaard mogen komen voor de wedstrijd FC Utrecht - ADO. Het was volgens de burgemeester vannacht ''zo'n toestand'' dat het een te groot risico voor de openbare orde was om Haagse fans toe te laten. ''Het zouden 500 bezoekers zijn. Dat is echt niet te doen.''

ADO-supporters die toch naar Utrecht komen, worden tegengehouden, zegt Van Zanen. Hij roept de Hagenaars dan ook op om het niet te proberen: ''Doe het niet. Het heeft geen zin.''

RIJBAAN
Hooligans van FC Utrecht, ADO en Feyenoord zijn zaterdagavond en -nacht op meerdere plekken in Utrecht slaags geraakt. Het geweld begon bij een café aan de Anton Geesinkstraat in Ondiep waar de ME is ingezet.

Later die nacht verspreidde het geweld zich naar het AC-restaurant aan de A12. Toen de politie op de vechtpartij langs de snelweg afkwam, ging een deel van de relschoppers er via de rijbaan vandoor. De A12 moest daardoor bij De Meern in beide richtingen worden afgesloten. Politiewoordvoerder Bernard Jens spreekt van levensgevaarlijke taferelen.

De politie heeft rond de 30 mensen aangehouden. Een deel wordt in de loop van de dag vrijgelaten. De politie zal extra goed in de gaten houden dat er vandaag geen Haagse supporters naar Utrecht komen en gaat er vanuit dat het verder rustig zal blijven.

FC UTRECHT
FC Utrecht betreurt het dat er geen uitsupporters naar de wedstrijd van vanmiddag mogen komen, maar respecteert het besluit van burgemeester Jan van Zanen. Er is volgens de club ''goed contact met ADO Den Haag, politie en de gemeente Utrecht over de huidige situatie''.

Algemeen directeur Mattijs Manders van ADO vindt het ''enorm jammer dat veel goedwillende voetballiefhebbers hier de dupe van zijn. Het is natuurlijk te betreuren dat het uitvak leeg moet blijven, maar we keuren elke vorm van geweld af en begrijpen daarom de maatregel.''
Een buurtbewoner filmde de rellen in Ondiep.


Burgemeester Van Zanen reageert op de rellen.


 | Foto: Koen Laureij

 | Foto: René van den Berg


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -