RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Achtervolging in Nieuwegein: wanhopige drugsrijder crosst door weiland met Mercedes

1/4
NIEUWEGEIN/SCHALKWIJK -

Een politieachtervolging is vannacht geŽindigd in een weiland langs de A27, bij de afrit Nieuwegein. Een 32-jarige man uit Schalkwijk is aangehouden voor rijden onder invloed.

Agenten zagen rond 01.30 uur een opvallend geparkeerde Mercedes op een parkeerplaats langs de A27 bij Nieuwegein. Bij het zien van de politie sloeg de bestuurder, die mogelijk gelinkt kon worden aan een inbraak, op de vlucht. Hij kreeg een stopteken. In eerste instantie is hij gestopt bij Vianen, maar na een controle op gebruik van verdovende middelen reed hij toch snel weg. De politie zette met meerdere auto's de achtervolging door Houten en Nieuwegein.

De verdachte, die volgens de politie onder invloed was van drugs, reed uiteindelijk over de Achterweg het Waterliniedok bij Nieuwegein op. Dat is parallel aan de afrit A27 richting Utrecht. De weg loopt dood en eindigt bij een verlaten boerderij bij restaurant Hajť. De man reed daar het weiland in.

De politie beŽindigde de achtervolging in het weiland door de auto aan te tikken. De verdachte rende weg, maar de politie vatte hem snel in de kraag. De Mercedes en twee politieauto's zaten vast in het weiland en hadden schade. De wagens moesten worden losgetrokken door een berger.

De man is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau om uit te zoeken of hij meer op zijn kerfstok heeft dan rijden onder invloed.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -