Van Zanen wil niet speculeren over FC Utrecht-supporters in De Kuip

UTRECHT - "Dit heeft niets met voetbal te maken en dit moet stoppen." Dat zei burgemeester Jan van Zanen vanmorgen op Radio M Utrecht over de voetbalrellen van afgelopen weekend. Hij wilde niet speculeren of FC Utrecht-supporters zondag welkom zijn bij het uitduel met Feyenoord.
Van Zanen zei contact te hebben met zijn Rotterdamse collega Ahmed Aboutaleb. "Ik heb hem gisteren nog gesproken. We hebben elke week wel contact. Deze overweging is bij hem in goede handen. Maar elke wedstrijd betekent weer een nieuw besluit. Ik ga daar verder niet over speculeren. De burgemeester van Rotterdam gaat daarover."
Hooligans van FC Utrecht, ADO en Feyenoord raakten zaterdagavond en -nacht op verschillende plekken in Utrecht slaags. Het geweld begon bij café Murk in Ondiep. De ME werd daar ingezet. Later die nacht kwam het tot een confrontatie bij het AC-restaurant aan de A12. Toen de politie op de vechtpartij langs de snelweg afkwam, ging een deel van de relschoppers ervandoor. De A12 moest daardoor bij De Meern in beide richtingen worden afgesloten. De politie hield zo'n dertig verdachten aan.
Volgens de politie en Van Zanen was er op de snelweg sprake van 'levensgevaarlijke taferelen'. De burgemeester uitte vanmorgen zijn onvrede op Radio M Utrecht. "Het is planmatig afspreken voor een potje knokken. Vreselijk. Als je de beelden ziet en de verhalen hoort van bewoners, dan is dat te treurig voor woorden."
Van Zanen zei gisteren al dat er signalen waren dat er gevochten zou gaan worden. Haagse supporters waren zondagmiddag niet welkom in de Galgenwaard.
Vorige maand was er ook al een vechtpartij tussen voetbalfans bij een kickbokswedstrijd in het Rotterdamse Ahoy.

Van Zanen op Radio M Utrecht
Voetbalfans rellen in Ondiep

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.