RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Hooligans weer thuis na rellen in Utrecht

UTRECHT -

De dertig voetbalhooligans die afgelopen weekend zijn aangehouden bij de rellen in Utrecht zijn weer vrijgelaten met een boete op zak. Ze kregen een geldstraf opgelegd voor onder meer openbare dronkenschap en vernieling. Over de hoogte van de boetes kon de politie niets zeggen.

Aanhangers van FC Utrecht, ADO en Feyenoord raakten zaterdagavond en -nacht op verschillende plekken in Utrecht slaags. Het geweld begon bij café Murk in Ondiep. De ME werd daar ingezet.

Later die nacht kwam het tot een confrontatie bij het AC-restaurant aan de A12 bij De Meern. Toen de politie op de vechtpartij langs de snelweg afkwam, ging een deel van de relschoppers ervandoor. De A12 moest daardoor bij De Meern in beide richtingen worden afgesloten.

Volgens de politie en Van Zanen was er op de snelweg sprake van 'levensgevaarlijke taferelen'. De burgemeester uitte vanmorgen zijn onvrede op Radio M Utrecht. "Het is planmatig afspreken voor een potje knokken. Vreselijk. Als je de beelden ziet en de verhalen hoort van bewoners, dan is dat te treurig voor woorden. Ik hou van het spelletje, maar dit heeft niets me voetbal te maken."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -