RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Natuurlijk Zoëy: Voel je verbonden met de natuur

1/2
BUNNIK - Natuurfilosoof en buitenmens Li An Phoa neemt Eddy mee op wandeling langs het water van de Kromme Rijn, bij Rhijnauwen in Bunnik. Ze heeft een doel: namelijk dat meer mensen naar buiten gaan.

Achter een scherm zitten is leuk, maar door je te verbinden met de natuur word je veel blijer, zegt Li An. "Eigenlijk herkent iedereen dat wel, zelfs de mensen die zeggen dat ze 'binnenmensen' zijn.


VERBINDING

Li An Phoa is aangesloten bij het Spring College, een 'nomadische school' waarbij ze mensen mee naar buiten neemt. Ze leert haar cursisten om zich verbonden te voelen met de natuur. "Als je aan iemand vraagt: Wat is je lievelingsplek, dan noemt vrijwel iedereen een buitenplek. En toch spenderen we heel weinig tijd buiten."

Zelf groeide Li An op in Rotterdam en maakte voor het eerst kennis met de stadsnatuur daar. "Ik kan me nog goed herinneren dat ik zo groot was als een reiger en dat ik oogcontact had met die reiger. Ik realiseerde me dat hij dingen wist die ik niet wist. Ik dacht; je hebt zo'n wijsheid en je bent hier al zo lang."


SCHONER WATER

Met haar project Drinkable Rivers vraagt Li An aandacht voor schonere rivieren. Vanaf mei dit jaar loopt ze langs de Maas. Vanaf de bron tot de monding 925 kilometer, dwars door Frankrijk, Belgi en Nederland. Ze roept daarmee de mensen op samen te zorgen voor onze rivieren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -