RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Realisatie bouw Wipkorenmolen Vianen nog ver weg

VIANEN - De crowdfundingsactie voor de herbouw van de Wipkorenmolen in Vianen loopt niet storm. De einddatum voor het inzamelen van het geld is verlengd. De organisatie had oorspronkelijk tot vrijdag de tijd om het geld voor de bouwaanvraag bij elkaar te krijgen. De teller staat op ongeveer 6000 euro en dat is niet in de buurt van de 31.500 euro die ze bij elkaar hoopten te krijgen.

De actie is verlengd met drie weken en daarmee hoopt Ruud Boogaard genoeg tijd te hebben om het streefbedrag bij elkaar te krijgen. "Het is hard werken" zegt Boogaard. "De reden is dat we heel hard aan het duwen en het trekken zijn om met name wat grotere donateurs te krijgen."

Al snel bleef het bedrag steken rond de 5000 euro. Er zijn zo'n vijftig mensen die iets willen bijdragen maar dat is niet genoeg. Boogaard: "Je merkt dat er kleine bedragen worden gedoneerd, maar dan hebben we wel heel veel mensen nodig om het hele bedrag bij elkaar te krijgen."


VRIENDEN

Naast een crowdfundingsactie is de Stichting Herbouw Wipkorenmolen op zoek naar geldschieters die 'Vriend van de Molen' willen worden. Daarnaast beraadt het bestuur van de stichting zich op acties om geld in te zamelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.

Lees ook
Nieuwsoverzicht